Expositie in de Bergkerk

In de Bergkerk in Deventer zal vanaf 4 februari tot en met 19 maart 2017 een grote overzichtstentoonstelling worden gehouden van een zeer ruime collectie schilderijen gemaakt door A.G.Gerritsen. Tegelijkertijd zal de publicatie over Gerritsen, geschreven door drs. Roel Smit-Muller worden gepresenteerd. Wij vinden het fantastisch dat we zijn werk kunnen tentoonstellen op zo’n prachtige locatie.

 

Kort fragment

Het is ongeveer een half jaar geleden dat u het A.G. Gerritsen Bulletin van ons ontving. We hebben destijds aangekondigd u op de hoogte te houden van de ontwikkelingen bij onze stichting. Een half jaar niets gehoord, wil niet zeggen een half jaar niets gedaan.

700 werken

Integendeel. Wij – de leden van het stichtingsbestuur en met name het kernbestuur – hebben niet stilgezeten. Zo hebben wij inmiddels ca. 700 werken gecatalogiseerd en gefotografeerd. Dit laatste met medewerking van fotostudio René Wopereis. Deels uit de nalatenschap en deels van enkele particulieren met een aanzienlijke hoeveelheid werken. Lees verder

Reacties op oproep hartverwarmend

De reacties waren niet alleen hartverwarmend, maar vooral informatief. Bij de meeste reacties bekroop ons het gevoel dat wij er een familielid(leden) bij kregen en dat voelt goed! Meer dan dertig aanmeldingen op een oproep was geweldig. We wisten dat Gerritsen veel geschilderd had, maar dit overtrof onze stoutste verwachtingen!

Na deze inleiding is het zinvol te melden wie wij eigenlijk zijn n.l. een groep enthousiaste personen die de handen ineen geslagen hebben een uitvoerig onderzoek te doen naar leven en werk van Albertus Gradus (Bernard) Gerritsen 1897-1989. Lees verder